Funeral Audio Service

Muziek bepaalt de sfeer bij een uitvaart. Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat een uitvaart wordt opgenomen in een uitvaartcentrum of crematorium. Vooral voor de mensen die niet aanwezig kunnen zijn bij een uitvaart, om wat voor reden dan ook. Een goede geluidsopname kan dan alsnog de gelegenheid geven om alsnog afscheid te nemen van de overledene.

Maar daarnaast kan het ook een onderdeel zijn van de rouwverwerking. Toch nog even een mooi gedicht of nummer terug luisteren, of een mooie toespraak die een familielid heeft voorgedragen.

Als de uitvaart is opgenomen door het uitvaartcentrum of crematorium kan Funeral Media de registratie bewerken tot een volwaardige CD opname. Het komt geregeld voor dat er onvolkomenheden in de registratie zitten: ruis, lange stiltes, onverstaanbaarheid, haperingen en onverwachte bijgeluiden van telefoons e.d. Door gebruik te maken van speciale apparatuur kan Funeral Media de registratie in de meeste gevallen verbeteren tot een acceptabel niveau.

Daarnaast kan de uitvaart worden voorzien van een indexering (aan de hand van een liturgie), waardoor mensen snel naar een bepaald punt in de uitvaart kunnen “spoelen”.

Sinds kort heeft Funeral Media een eigen afgeschermde server waar uitvaartondernemingen audioregistraties veilig naar kunnen uploaden. Het bewerken van een audioregistratie kan direct na het uploaden gestart worden. Daardoor zijn we in staat om het eindproduct binnen enkele dagen af te leveren.

Het eindproduct kan dan op verschillende manieren, in combinatie met onze andere producten geleverd worden.